Contact

DSCN2868Vs2

Adresgegevens: Psychotherapie De Lijser
Nieuwendammerdijk 248F, 1025 LW Amsterdam
Parkeerplaatsen: alleen ten noorden van het Sluisje nog gratis.
Fiets: vanaf Landsmeer 6,5 km, vanaf de ponten 2,7 km.
OV: Bus 35, halte Wervershoofstraat.
Vragen en aanmeldingen kunnen telefonisch op 020-6366359, tussen 07:30 en 08:00, of door in te spreken om teruggebeld te worden. De website houdt geen bezoek-gegevens bij en staat niet open voor het achterlaten van informatie. Het versturen van niet-privacygevoelige berichten kan via: praktijk@psychotherapiedelijser.nl. De praktijk voldoet aan de aangescherpte regels voor geheimhouding en privacy˚. Vanwege corona gaan de therapie-sessies via (beveiligd) beeldbellen.

U heeft recht op vergoeding als uw huisarts u per brief verwijst naar specialistische GGZ vanwege het vermoeden van een DSM-5 stoornis. De nota's gaan rechtstreeks via uw verzekeringsmaatschappij. Met veruit de meeste verzekeraars zijn er contracten. De behandelkosten tellen wel mee bij uw jaarlijkse eigen risico.  

Voor nieuwe aanmeldingen geldt vanaf 1 april een wachttijd van circa 12 weken voor individuele therapie en circa vier weken voor partnerrelatietherapie. Om het uitlopen van wachttijden te voorkomen wordt een ‘no-show’ tarief van € 75,- in rekening gebracht bij afspraken die niet ten minste 24 uur van tevoren zijn afgezegd.

Er zijn gezondheidsklachten die volgens de wet niet (meer) onder de verzekerde zorg vallen. De psychotherapie hiervoor blijft vallen onder de kwaliteitseisen van de BIG-registratie en de bepalingen van de Nederlandse Zorgautoriteit. De kosten van een therapiesessie van 45 minuten zijn € 95,- en komen voor uw eigen rekening, tenzij uw verzekering daar een aanvullende dekking voor geeft. 


˚Privacybeleid, Klachtenregeling en Kwaliteitsstatuut SGGZ zijn op de praktijk in te zien.
*Afkortingen: BIG; Wet Beroepen Individuele Gezondheidszorg (registratie nr. 79025811216), NVP; Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie, NVVP; Nederlandse Vereniging van Vrijgevestigde Psychotherapeuten, NVRG; Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie, EFT; Stichting Emotionally Focused Therapy.  


© TT 2021